Författaren Anna Widerberg ger ut hoppfull bok

Västeråsförfattaren, journalisten och poddaren Anna Widerberg har just anslutit sig till Lingonberry förlag där ljudboken Tiden är människornas ängel snart ges ut.

Anna Widerberg växte upp i Mölndal men bor sedan många år i Västerås. Hon har ett förflutet i  många yrken och har bland annat arbetat som undersköterska och diakon. Numera är hon frilansjournalist med flera projekt på gång samtidigt – till exempel en långfilmsdokumentär och litteraturpodden Mellan mörker och ljus där hon pratar läsning och böcker tillsammans med författaren och illustratören Mattias Kvick. 

Dessutom är hon författare. Hennes senaste bok Tiden är människornas ängel ges nu ut som ljudbok på Lingonberry förlag.

Kan du berätta mer om boken Tiden är människornas ängel?

– Det är en hoppfull berättelse om sorg och läkning, byggd på min egen resa. Vad gör vi när det svåra händer? Finns det hjälp? Kan vi lära av varandra, trösta varandra, ge varandra hopp mitt i det svarta? Sådant skriver jag om i den här boken, säger Anna Widerberg.

Hur ser nästa bokprojekt ut?

– Jag skriver på en roman som har arbetsnamnet ”Godheten” och som tar avstamp i mina erfarenheter som diakon i Svenska kyrkan. Berättelsen utforskar vad det innebär att vara en professionell hjälpare, en som har som yrke att vara god, säger hon.

Vad har du mer på gång?

– Jag arbetar med en långfilmsdokumentär om Ted och Kenneth Gärdestad som förhoppningsvis ska ha premiär i slutet av 2024. Jag uppträder även med föreställningen ”Genom mörker mot ljus och hopp – en resa i ord och ton”. Det är en musikföreställning, byggd på min bok, som jag gör tillsammans med musikerna Lisa&Lasse samt Isa&Johan från Oskarström, säger Anna Widerberg.

Ljudboken Tiden är människornas ängel släpps som ljudbok i bokhandeln och där ljudböcker finns 2023-11-30.

Läs mer om författaren här.

Foto: Helen Shippey

Publicerat

i

av

Etiketter: