Blackwood

Videbuskarna

Med hjälp av kanoten tar sig vännerna genom Europa längs floden Donau och vad som var tänkt att bli ett äventyr förbyts snart till en kamp för överlevnad. De lämnar Wien och fortsätter genom Slovakien, men hamnar snart i sumpmarkerna i norra Ungern. Högvattnet stiger och de tvingas slå läger på en ö som hotas att slukas av den stigande floden.

När mörkret faller vågar de knappt lämna lägereldens sken för att samla drivved och i skuggorna lurar något bland videbuskarna. De har väckt en vrede genom att stiga i land på ön de för alltid kommer att ångra att de satt sin fot på.

Wendigo

Älgjägarna Simpson och Cathcart tillsammans med det övriga jaktlaget ger sig ut i den vidsträckta ödemarken i kanadensiska Ontario. Simpson lämnar baslägret vid Fifty Island Water tillsammans med vägvisaren Défago och tar upp jakten efter den största älg de någonsin spårat.

Snart inser den oerfarne Simpson att han när som helst kan bli lämnad ensam i den ogästvänliga vildmarken och att han inte har en aning om hur han ska ta sig tillbaka till lägret. Kampen för överlevnad mot vad som gömmer sig bland skuggorna i de snötäckta skogsmarkerna kommer att bli hans största prövning någonsin.

Eldshämnden

John Silence har sällan fel. För assistenten Hubbard blir det extra tydligt när de hastigt lämnar London med tåg efter att ha kontaktats av Horace Wragge för att hjälpa honom på godset på den engelska landsbygden. Den närliggande skogen är hemsökt av en varelse som plågar områdets invånare och framför allt godsägaren själv.

Hubbard försöker förstå John Silence metoder samtidigt som de utreder bränderna som ständigt uppstår på ägorna. Inte heller den här gången ger sig John Silence förrän han har funnit sanningen – kosta vad det kosta vill.

Ljudböcker

E-böcker